Denna hemsida o kennel innehavs av Kristin Wendel och Dan Andersson. Vi är två helt vanliga medelålders människor vars intresse är mycket hund! Några andra intressen är att plocka svamp, spela golf, åka långfärdsskridsko eller skidor samt jakt. Självklart är hundarna med oss då!

Welshen är vår passion!

 

Men det började egentligen med en fisk...

 
 
När jag flyttade ihop med min man Dan, så hade han ett akvarium. Det stod bredvid TV:n och ofta tittade han på fiskarna och kommenterade dem när det var som mest spännande under filmen… Vi sålde både fiskar samt akvarium och flyttade senare till en större lägenhet. Då vi tyckte att det blev lite tomt föreslog Dan att vi skulle köpa nya fiskar. Aldrig sa jag. Sitta o glo på ett illaluktande akvarium? Nej, nej. Han föreslog då en fågel. Kakadua hade han alltid drömt om. Nej sa jag. Men en katt då? Han verkade inte ge sig. De är ju ganska gosiga men inte något för mig. En innekatt kan vara svårt att få någon att ta hand om då man reser bort.
 
Men när han började prata hund då smälte jag!
 

Men här gällde det att vara klurig! Så jag började mina argument (som vanligt) med att det var jobbigt, vem skulle gå ut med hunden? Träna och ta hand om den då vi var borta? Skulle den få följa med då vi spelade golf, åkte skidor, joggade och sånt? Han gick på det! Började tjata då han hade fått in ett fotfäste. Så kom jag då med mitt absoluta krav: Skall vi ha hund så skall vi ha en spaniel! Vi hade båda växt upp med hundar. Jag med Cockerspaniels och Dan med Schäfer och många Pekingeser (som hans mamma födde upp). Han ville förståss ha en stor och tuff ras, men efter en omfattande undersökning och efter att vi äntligen träffat ett gäng Welsh springer spaniels på Stockholmsmässan var saken klar. En vackrare och trevligare hundras kunde vi inte hitta! Vi skulle bli med welsh! Det var tur det, för en häst är lite för stor för vår lägenhet…

 

 
Efter att ha kontaktat några uppfödare och fått mer information om rasen så föll till slut valet på Kennel Freckles i Kumla. Carina som driver kenneln har ett mycket stort kunnande och var dessutom den som hade valp lagom tills vi kunde ta ledigt. I februari 1996 fick vi äntligen vår första älskade Welsh Springer Spaniel -  Freckles Quickstep "Nikki" !