2002-05-26  -  2015-08-17

Stamtavla
 

Mentalbeskrivning

 

När Nikki skulle få sin tredje valpkull  -02 hade vi bestämt oss. Vi skulle behålla en valp själva! Då vi hade bestämt oss för att ta en tik ville vi ha många att välja på. Det kom två tikar.. Snacka om svårt att välja! De var helt underbara. Nova som heter Wenanders Isadora Primitivio var egentligen (enligt Kristin) den fulare av dem två, men vad smart! Hon var den första (och enda) som lyckades rymma ur valphagen - tre gånger! Inte förrän i sista stund bestämde vi oss för henne.

 

Efter att alla andra valpar lämnat oss med sina lyckliga ägare, så var hon då kvar. Det med besked! Vi trodde att vi var vana att hantera hund, men Nova.. Om jag säger att Nikki är snäll, tillgiven, busig och gosig så var Nova som valp och unghund egensinnig, självständig, orädd, har starkt psyke och var helt galen i allt som heter kanin, rådjur eller fågel…

Vi kom snabbt överens att träna Nova medels ”jakt dressyr metoden”.

Hon blev lyckligtvis efterhand mer lik sin mamma och är nu lika go och glad.  Hon har även vuxit till sig och blivit en stilig flicka. På ”Stora Stockholm” kom hon på reservplats i Öppen Klass och efter det har hon fått flera 1: or i kvalitet. Vi tränar jakt på aktivitetsnivå med henne och hon har klarat enkelt vattenprov, är fullt tränad för spår och vatten samt i viltspår.
Nu kör vi på med både jakt och lydnad samt ibland agility som är jättekul så länge det inte är nån kanin i närheten…

December 2005 fick Nova sin första valpkull.

Nova är som Nikki var, en medlem av familjen och används också vid smådjursjakt och eftersök. Nedan ser ni bilder på henne vid träning och jakt.
 

Stötande rådjursjakt

Fågeljakt – apportering

 Viltspår
 Workingtest

 Vattenapportering