Stamtavla
 

Mentalbeskrivning

 

Här ligger Wenanders Breakfast in Bed "Tazza" på gräsmattan vid vårt landsställe. Hon trivs riktigt bra där eftersom hon får vara lös och springa fritt. Runt huset har hon naturtomt och en fältlik gräsmatta. På ena sidan Göta Kanal - där hon bara 12 veckor gammal apporterade en dummy! Och på baksidan en härlig skog där hon verkligen kan springa av sig all energi.

 
 
Här är hon bara några minuter gammal! Danne MMS:ade denna bild till mig och skrev: "Detta är Tazza". Hon var då den första tiken som kom och han kände direkt på sig att det var hon som skulle vara kvar hos oss!
 

 
Första "utställningsbilden" 7 veckor gammal. Men det tog nog en kvart att få henne still... För lugn det är inte denna tik!
 
 
Förutom här då. På fårskinnet är det mysigt att sova när man är helt slut efter alla bravader!
 

 
Här ser ni henne på tomten i full färd med att kolla om det finns något rådjur eller hare eller annat skoj att stöta upp!
 

 
På kvällarna är det mysigt att ligga framför brasan - hon gillar sina fårskinn!
Tazza har vi jagat mycket med – men någon typisk spanieljakt är inte hennes grej. Hon har aldrig förstått varför man ska styras inom 20 meter. Nä, typ 40 – 50 meter är vad hon har fungerat bra med och därför har det har blivit mest rådjur som skjutits för henne.
Hon är jätteduktig att hitta rådjur – skallar max 10 sekunder och vänder tillbaka efter ca 50 meter. Även viltspår är hon kunnig i. Jag har också tränat freestyle och tävlingslydnad. Men det sistnämnda tycker hon är tråkigt så vi började med rallylydnad vilket hon tycker är jättekul. Nyligen åtta år gammal blev hon rallylydnadschampion!